Цікаві факти про Галілео Галілея



Галілео Галілей вивчав нічне небо за допомогою телескопа, він перший опублікував наукове відкриття про небесні тіла, але воно вважалося настільки вражаючим, що люди не вірили вченому. Більше того, за свої дослідження вчений піддавався численним гонінням з боку церкви, дійшло до того, що під кінець життя йому було заборонено залишати стіни будинку і тим більше поширювати чутки про те, що Земля таки рухається.

А ось ще кілька не менш цікавих фактів про Галілея:
  • Після смерті Галілея переслідування церквою не припинилися, сам папа заборонив ховати вченого в сімейному склепі у Флоренції. Його поховали без пам’ятника і без проведення похоронної церемонії в Арчетрі.
  • Галілей – перший, хто розглянув на Місяці гори за допомогою власної моделі мікроскопа. Він побачив, що Чумацький шлях складається з окремих зірок. Помилково вважати, що Галілей винайшов перший мікроскоп, він насправді удосконалив прилад, що з’явився в Голландії, зрозумівши його суть, і зумівши зробити за допомогою нього справжні значні відкриття.
  • Важливою подією для сучасників Галілея було відкриття чотирьох супутників у Юпітера, які отримали назву «Медічійські зірки» на честь синів покровителя Галілео – Фердинанда Медічі. Сьогодні це так звані «Галілеєві супутники».

Немає коментарів:

Дописати коментар