Вчені запропонували видобувати електрику посеред океанів


Вчені зі Стенфордського університету в Каліфорнії розробили концепцію зведення вітряних електростанцій в океані. Конструкції в Атлантичному і Індійському океанах допоможуть забезпечити електроенергією весь світ.
Анна Посснер і Кен Калдейра вивчили роботу вітряних електростанцій на суші і прийшли до висновку, що швидкість вітру в океані значно вища. Установка вітряків над поверхнею океанів дозволить людям отримати доступ до величезної кількості енергії і добувати її більш ефективно, ніж на суші.
Якби вітряна електростанція була побудована на 3 млн км² в Атлантиці, енергія, що видобувається з її допомогою, виявилася б еквівалентною всій енергії, яка використовується сьогодні з різних джерел.
Вчені визнають, що реалізація проекту потребує довгих років, гігантських зусиль, міжнародного співробітництва та значних інвестицій. Однак лише дві океанські електростанції в Атлантиці та Індійському океані допоможуть забезпечити енергією весь світ.
Вітри, що гуляють над океаном, будуть розганяти турбіни і лопаті набагато сильніше, ніж вітри на березі, а значить підвищать рівень видобутої енергії з 1,5 Вт/м² до 6 Вт/м², -
повідомляє The Independent.
Уточнюється, що вироблення енергії північноатлантичною вітровою електростанцією буде сезонною: протягом літа виробництво знизиться, проте накопичену за осінь, зиму і весну електроенергію буде досить для задоволення всіх потреб країн ЄС.
 Фото Незвична шкільна фізика.

Немає коментарів:

Дописати коментар